Annons
Annons


Frasig kycklingpaj med fetaost


kycklingpaj med fetaost

Gott och enkelt att göra! Paj med smördegsbotten och färdiggrillad kyckling.

ca 4 port
Tid: ca 60 min

1 grillad kyckling
1 kyld smördegsplatta, 250 g
100 g fetaost i tärningar
1/2–1 dl kärnfria kalamataoliver
6–8 körsbärstomater
ägg till pensling
4 ägg
2 dl kokbar grädde eller crème fraiche
1 kruka basilika
salt, peppar

Annons

1. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Rulla ut smördegen, klä formen (ca 27 cm i diam) med degen och låt snibbarna hänga över kanten. Nagga degen.
2. Fördela i skalet kycklingkött, fetaost, oliver och delade körsbärstomater. Pensla kanterna och snibbarna med uppvispat ägg.
3. Vispa ihop äggstanningen, tillsätt ca 1/2 kruka hackad basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över formen. Grädda i 200°, tills äggstanningen stelnat, ca 40 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

 

 

LÄS OCKSÅ


(6)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…