Annons
Annons


Baka frasiga frallor!

Med smak av örtkryddor passar frallorna perfekt till både frukost, lunch och middag.


frallor

ca 26 st

Deg:
50 g jäst
3/4 dl olja (gärna rapsolja)
1 msk sirap eller honung
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
11–12 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 70 g smält smör
flingsalt
ca 1/2–1 kruka hackad timjan
ägg till pensling

Annons

1. Smula ner jästen i en degbunke. Blanda olja, sirap, mjölk och vatten i en kastrull och låt allt bli ca 37° under omrörning. Häll lite av degvätskan över jästen, rör om tills all jäst löst sig, tillsätt resterande degvätska.
2. Tillsätt salt och arbeta in mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg. Strö över lite vetemjöl, jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
3. Ta upp degen och arbeta lätt samman den. Dela i två bitar och kavla ut varje del till en 30×45 cm stor platta. Pensla på smält smör och strö över lite flingsalt och timjan. Rulla ihop som en rulltårta, skär i bitar.
4. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar. Tryck med en grillpinne eller grovt knivblad på mitten, så att snittytorna kommer fram på sidorna. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 225° ca 10 min.

Gilla Allas.se på Facebook

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…