Annons
Annons


Frasiga havreflarn fyllda med citronkräm

Lättbakade havreflarn förvandlas till små vardagsbakelser med en klick frisk citronkräm emellan. Hinner du inte äta alla på en gång går de bra att frysa. Ta fram efter hand så mjuknar de inte.


Dubbel så gott!

Dubbel så gott!

Frasiga citronflarn

ca 15 dubbla
Tid: ca 40 min

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1/2 tsk bakpulver

Citronkräm:
100 g smör
1 1/2–2 dl florsocker
finrivet skal av 1 citron
1 äggula

Annons

1. Smält smöret och rör samman alla ingredienser till en smet. Klicka ut smeten glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 200° ca 5 min. Låt svalna något och lossa flarnen från plåten. Låt kallna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Rör smör och florsocker poröst, tillsätt citronrivet. Rör ner äggulan, smaksätt ev med en aningen pressad citron.

3. Bred försiktig krämen på hälften av kakorna och lägg samman dem till dubbla.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(17)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…