Annons
Annons


Fredrik Lindström och Felix Herngren ger Europa sin bild av svenskarna


I maj riktas Europas ögon mot Sverige och Eurovision Song Contest. Då är det dags att visa upp landet för en mångmiljonpublik. SVT har engagerat Fredrik Lindström, Felix Herngren och produktionsbolaget FLX för att med humorinslag berätta om vad som gör svenskar så speciella i Europa.

Annons

Inslaget tar utgångspunkt i Fredrik Lindströms speciella kunskap om svenskarnas särdrag som tv-tittarna mött i Värsta språket och Världens modernaste land, och Felix Herngrens träffsäkra humor. De båda har skrivit manus och Felix Herngren regisserar. Aktuella namn för inspelningen är Henrik Schyffert, Anna Blomberg, Måns Möller, Rebecka Teper och Björn Gustafsson.

– Det känns extremt roligt att få chansen att skildra Sverige och svenskarna på ett självironiskt vis inför över 100 miljoner tittare, säger Felix Herngren, kreativ chef på FLX. Det är extra kul att Fredrik är med och bidrar med sina skarpa analyser och reflektioner av svenskarna och Sverige.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera samarbetet med Fredrik Lindström och Felix Herngren. Kombinationen Herngren – Lindström borgar för humorkvalitet med en unik svensk twist och av internationell klass, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2013.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…