Annons


Smakrika frikadeller för tapasbordet

Duka upp härliga munsbitar och sätt ihop ett helt tapasbord. Här i Ulrikas hälsokök hittar du massor av smått som smakar lyxigt gott och räcker hela kvällen. Superläckert utan snabba kolhydrater.


Passar perfekt på tapasbordet.

Frikadeller 
i tomatsås

4 tapasport
25 min

2 ägg
1 msk crème fraiche
3 msk glutenfritt ströbröd
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1 tsk örtagårdskrydda
1 tsk rivet citronskal
500 g kalvfärs
1 ½ tsk olivolja
420 g tomatsås (färdig sås
eller smaksätt passerade tomater)
salt, peppar
1 tsk torkad oregano och basilika
1 tsk honung
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad persilja

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

1. Knäck äggen i en bunke och blanda i crème fraiche, ströbröd, pressad vitlök, salt, peppar, persilja, örtagårdskrydda och citronskal. Blanda i kalvfärsen.
2. Forma färsen till bollar. Stek dem i olja på medeltemp i 5 min.
3. Blanda tomatsås, salt, peppar, örter, honung och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt frikadellerna, låt puttra på medeltemp i ca 15 min.
4. Servera i små tapasskålar. Toppa med persilja.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Här hittar du alla våra goda tapasrecept

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas onlinekurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag! Klicka här!

 


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…