Annons
Annons


Fröken Frimans krig är tillbaka!

Fröken Friman och hennes stridbara vänner är tillbaka med en ny säsong av ”Fröken Frimans krig”. Det stormar mer än någonsin, samtidigt som en ny kärlek spirar. Här kan du läsa om alla avsnitt!


 Fröken Frimans krig

Fröken Frimans krig. Foto: Peter Cederling/SVT

Med en publik på drygt 1,5 miljoner tittare på de båda tidigare säsongerna av ”Fröken Frimans krig” har serien blivit en älskad jultradition i SVT.

I tredje säsongen av ”Fröken Frimans krig” blir en ung kvinna i kretsen runt Dagmar Friman och hennes vänner felaktigt registrerad som prostituerad. Det gör att kvinnorna på Svenska Hem får upp ögonen för de ruskiga villkor som stadens prostituerade lever under, allt för att skydda de män som är kunder.

Nya prövningar

Men kvinnorna är oeniga om prostitution verkligen är en fråga som kooperativet ska driva. Kinna tycker det är självklart att de måste stå upp även för kvinnor som befinner sig på samhällets botten. Dagmar är inte alls med på noterna. Lotties make Axel engagerar sig dock i frågan, vilket blir en ny prövning i deras äktenskap.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Alma försöker övertala Emmy att flytta hem till henne. De är båda ensamma och skulle få sällskap av varandra på ålderns höst. När Emmy blir uppvaktad komplicerar det planerna. Jon, som har bott hos Alma med Lill-Tora, vill visa att han kan stå på egna ben och ordnar egen bostad för sig och dottern. Men myndigheterna flåsar honom i nacken. Kan en ensamstående pappa ta hand om ett barn?

Frithiof Johannesson har hamnat i onåd i riksdagen och stannar hemma och surar. Men hustrun Rut tänker inte finna sig i det. Med smicker och list försöker hon förmå maken att återvända till maktens korridorer. Något hon kan komma att ångra.

I huvudrollerna: Sissela Kyle, Sofia Ledarp, Frida Hallgren, Maria Kulle, Lena T Hansson.

Del 1 av 3:
Dagmar Friman och hennes stridbara vänner är tillbaka och det stormar mer än någonsin, när de engagerar sig för en ung flicka som pekas ut som prostituerad. Alla är inte eniga om att det är en fråga som Svenska Hem bör driva. Samtidigt spirar en ny kärlek, när föreståndarinnan Emmy möter hönsbonden Alf.

Del 2 av 3:
Dagmar och Kinna är fast beslutna att avslöja riksdagsman Wiklands dubbelspel i prostitutionsfrågan. Men han är en farlig fiende, vilket även makarna Johannesson blir varse. Lottie kämpar med sina känslor för engagemanget i prostitutionen – och Jon för att få behålla sin dotter. Medan Emmy försöker dölja sin hemlige beundrare Alf för omvärlden.

Del 3 av 3:
Molnen hopar sig på Svenska Hem när julen står för dörren. Riksdagsman Wikland sitter säkert, medan kooperativet anklagas för att sprida lögner och osedlighet. Ett dödsfall tvingar Emmy till ett svårt beslut. Det krävs krafttag från Dagmar och hennes vänner för att slå tillbaka – och hjälp från ett oväntat håll.

Fröken Frimans krig:
Söndag 25 december kl. 21.00 i SVT1 (del 1 av 3)
Onsdag 28 december kl. 21.00 i SVT1 (del 2 av 3)
Fredag 30 december kl. 21.00 i SVT1 (del 3 av 3)


(1.09k)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…