Annons
Annons


”Fru Sill” går i pension efter 46 år


abba-sill

Sill är förstås Kerstins specialitet, därav smeknamnet Fru Sill. Kerstin har i decennier utvecklat nya smaker på Abba sillinläggingar, både för svensk marknad och för export till Europa och USA. En av utmaningarna har varit att få unga att äta sill. Där har Kerstins milda, krämiga sillinläggningar spelat en viktig roll och skapat nya sillälskare bland yngre generationer. Men det handlar också om att förenkla för konsumenten och hitta nya sätt att förbereda den Omega-3-fyllda fisken på. En tydlig trend är att ”göra själv”.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Vi har tagit fram flera nya sätt att enkelt själv göra sin sill på, som till exempel ”Gör din egen sill på fem minuter”. För restauranger och storkök finns ”Skapa”, som är en sill i klar lag, färdig för krögaren att smaksätta på valfritt sätt. Dessa har blivit stora succéer och det är roligt att se att så många vill få sätta sin egen prägel på sillen. Dessutom kan jag tipsa om att det är en väldigt uppskattad gå bort-present.

Att gå i pension är för många en mycket efterlängtad milstolpe i livet. Men för Kerstin är det en känslosam tid med tudelade känslor:

– Jag har haft svårt för att tänka på att gå i pension. Det är en stor omställning att sluta. Jag har ju trivts så bra med mina arbetskamrater och mitt jobb. Det har varit jätteroligt att arbeta med olika smaksättningar och ta fram nya produkter.

Vilken är då favoriten för Fru Sill?

– Jag äter de flesta av våra sillar men av de färdiga varianterna tycker jag mycket om Lucullus på en äggsmörgås. Att göra sin egen sill på  urvattnad sill är också mycket gott. Oftast blir det löksill.


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…