Annons
Annons


Direkt från frysen – glutenfri yoghurttårta med blåbär

Fixa desserten i förväg! Supergod tårta med härlig nötbotten och krämig yoghurt blandad med blåbär. Med helt glutenfria havregryn blir den dessutom glutenfri. Baka och njut!


Fräscht och enkelt att fixa i förväg.

Fräscht och enkelt att fixa i förväg.

Fryst yoghurttårta med blåbär

8 port
Tid: 50 min + minst 3 tim i frys

Nötbotten:
150 g pekannötter
75 g havregryn
75 g majsmjöl
1/2 tsk salt
75 g kokosolja
3/4 dl lönnsirap
3 msk vatten

Annons

Blåbärsyoghurtkräm:
250 g blåbär (ev frysta)
1 dl lönnsirap
saft av 1/2 citron
500 g turkisk lättyoghurt 3,5 %

Garnering:
100 g färska blåbär
ev torkade ätbara blommor

1. Nötbotten: Rosta pekannötter och havregryn lätt gyllene i en torr panna. Rör om under tiden så att de blir jämnt rostade. Grovmal nötter och gryn i en matberedare eller med mixerstav. Häll blandningen i en skål och blanda med majsmjöl och salt.
2. Värm kokosolja, lönnsirap och vatten på låg värme i en kastrull. Häll vätskan i mjölblandningen och bearbeta degen. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, 20 cm i diam. Grädda i 200° , ca 10–12 min. Låt formen svalna på ett galler.
3. Blanda blåbär, lönnsirap och citronsaft till en slät smet i en mixer eller matberedare. Vänd ner yoghurt. Smaka ev av med lönnsirap.
4. Bred ut blåbärskrämen på nötbottnen och jämna till ytan. Placera kakan i frysen i minst 3 timmar, eller helst till nästa dag.
5. Ta kakan ur frysen ca 30 min före servering. Garnera med blåbär och ev med torkade ätbara blommor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av CAMILLA BIESBJERG MARKUSSEN
Foto: BETINA HASTOFT

Prova också: Glutenfri kladdkaka med blåbärstopp


(51)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…