Annons


Baka kladdkaka i långpanna – mumsiga fudgerutor

Kladdkaka när den är som bäst! Maffiga långpannerutor toppade med härlig fudge. Superenkelt och galet gott!


Toppa fudgerutorna med nötter, salt och eventuellt bär.

Fudgerutor

35 st
45 min

150 g smör
2 dl ljust muscovadosocker el strösocker
3 ägg
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl kakao
1 1/2–2 dl vetemjöl
2 krm salt
50 g chokladknappar el mörk hackad choklad

Fudge:
2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
200 g mörk hackad choklad

Annons

Garnering:
1/2 tsk flingsalt
3 msk pistaschmandlar, hackade

1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner sirap.

2. Blanda kakao med vetemjöl och salt, sikta ner i ägg-
smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet och vänd ner chokladknapparna.

3. Häll smeten i bakpapperstäckt form, 20×30 cm. Grädda i 180°, ca 25 min. Prova med sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

4. Fudge: Koka upp grädde och sirap, dra kastrullen från värmen. Tillsätt hackad choklad och rör tills allt har smält.

5. Häll fudge över kakan i formen, låt stelna något, strö över lite flingsalt och hackade pistaschmandlar. Låt stelna och skär i rutor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Här hittar du fler recept på goda kladdkakor


(90)
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…