Annons
Annons


Funktionshindrade berättar om en dag i sitt liv


Är du funktionshindrad? Vad gör du i så fall tisdagen den 6 november? Nordiska museet vill gärna veta! De samlar nämligen in berättelser om vad som händer just den här dagen.

Annons

Människors vardagsliv ser väldigt olika ut. En del beror på funktionsnedsättning, annat har inte ett dugg med det att göra.

15 år sedan sist
En liknande insamling gjordes för exakt 15 år sedan. Men den här gången samlas berättelser och fotografier in på webben – www.livsbild.se. Där publiceras de också för den som vill. Vi tar emot berättelser i skrift, tal och på teckenspråk. Och på alla språk.

Gilla Allas.se på Facebook

Berättelserna sparas i Nordiska museets arkiv och finns tillgängliga för eventuella utställningar och för framtida forskning.

Dokumentera berättelser
– Genom insamlingen vill Nordiska museet fortsätta att dokumentera berättelser som bidrar till att fördjupa människors förståelse av samhället. Allt insamlat material kommer dessutom att arkiveras och vara tillgängligt på Nordiska museets arkiv. I arkivet finns sedan tidigare ett unikt minnesmaterial, säger arkivchef Per Dahl.

Titta här!
Insamlingen 6 november – en dag i ditt liv görs tillsammans med Handikapphistoriska föreningen. Det är en del av den större insamlingen Livsbild som pågått via webben sedan våren 2012. Här finns redan en stor mängd berättelser som skildrar hur det är att leva med funktionsnedsättning förr och nu – om vardagsliv och livsvillkor.

Lämna berättelserna här: www.livsbild.se/beratta. Alla berättelser – i skrift, tal och på teckenspråk, och på alla språk, tas emot.

Fakta
Livsbild är en del av arvsfondsprojektet Handikapphistoria i kulturarvet, HAIKU. Projektet pågår till hösten 2013, syftet är att synliggöra hur livet ser ut och har sett ut för människor med funktionsnedsättningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För mer information, kontakta

 

Diana Chafik, projektledare, tfn: 08-519 545 39, e-post: [email protected]

Erika Wermeling, webbredaktör, tfn 08-519 547 57, e-post [email protected]

Per Dahl, arkivchef, tfn 08-519 545 45, [email protected]

 

 

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…