Annons
Annons


Fylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter


fylld fläskfilé

Idag, den 4 april, är det morotens dag. Vi firar med ugnsrostade rotfrukter och saftig fylld fläksfilé.

4 port
Tid: 35–40 min

1 fläskfilé, 500–600 g
100 g fetaost eller getost i mindre bitar
6 delade, soltorkade tomater i olja
1 liten knippa basilikablad
salt, peppar
smör till stekning
ca 6 skivor parmaskinka

Annons

Ugnsrostade rotfruker:
ca 1 kg rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka etc)
1 rödlök
olja

Till servering:
2 dl valfri smaksatt crème fraiche eller yoghurtsås

1. Putsa fläskfilén och skär en längsgående skåra längs filén, fyll med ost, tomat och basilika. Krydda med salt och peppar. Bind om med steksnöre så att den håller ihop bättre. Bryn den runtom i smör i het panna. Ta upp och låt svalna.
2. Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar, skiva rödlöken. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda runt. Strö över salt (gärna flingsalt) och peppar.
3. Ta bort snöret runt filén och linda runt parmaskinkskivorna. Lägg den parmaklädda filén över rotfrukterna och stek i ca 20 min tills filén är klar och har innertemp på 68–70°. Ta ut filén och höj genast värmen till 225°, sätt in rotfrukterna ytterligare 10–15 min tills de är lagom rostade med lite färg. Servera med crème fraiche-sås och en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamnsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…