Annons
Annons


Fylld kyckling med ljuvlig sås!

Saftig kyckling med läcker fyllning. Såsen får en härligt rund smak av ost.


Helgmat med vårsmak.

Helgmat med mycket smak.

4 port
Tid: 40 min

4 kycklingfiléer
25 g babyspenat, färsk
100 g inlagd paprika
3 msk smör
salt, peppar
ca 1 dl vatten

Annons

Sås:
3 dl köttbuljong och steksky
1 pkt cantadou eller crème bonjour valfri smak, 200 g
1 1/2 msk vetemjöl
2 krm salt

Varm sallad:
1 litet blomkålshuvud
150 g sugar snaps eller sockerärter
1 knippe rädisor

Gilla Allas.se på Facebook

1. Skär en ficka i filéerna. Fyll fickan med spenat och paprika. Bind ihop med snöre eller tandpetare. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Sänk värmen, häll i lite vatten och låt filéerna steka klart. Kontrollera med en köttermometer. Vid 70° innertemperatur är det klart. Eller lägg in i ugnen i 200° att eftersteka.
2. Dela blomkålen i småbuketter, koka dem 5 min i saltat vatten. Lägg ner sugar snaps och rädisor att få ett uppkok precis före serveringen.
3. Sila skyn och blanda samman ingredienserna till såsen. Koka upp under omrörning. Sjud den några min. Smaka av med salt.
4. Ta bort tråden och skiva upp filén. Servera med ostsås, varm sallad och kokt potatis eller ris.

Läs även: Läcker kycklingpaj med bacon!

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(72)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…