Annons
Annons


Festligt och enkelt – fyllda flarn

Imponera med festliga dessertkorgar. Grädda vanliga havreflarn och forma dem över ett dricksglas. Fyll med spritsad grädde och goda bär. Pensla bottnen med smält choklad så håller flarnen sig frasiga längre.


fyllda flarn

Frasiga flarnskålar med grädde och bär

ca 25–30 st

150 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Fyllning:
3 dl vispgrädde
bär

Annons

 1. Smält smöret och rör tillsammans med övriga ingredienser till en jämn smet.

2. Klicka ut smeten glest på bakpappersklädd plåt och grädda flarnen i 175°, 7–8 min tills de har fått fin färg.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Lossa flarnen från plåten efter en liten stund, när smeten stannat och håller ihop. Lägg dem snabbt över ett glas eller en kopp så de blir skålformade. Tryck ihop dem något. Lossa skålarna när de stelnat. Låt kallna helt på ett galler.

Pensla bottnen med smält choklad så håller flarnen sig frasiga längre.Vispa grädde och spritsa i korgarna strax före servering. Lägg på rikligt med bär.

 

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(42)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…