Annons
Annons


Fyllda kolagrottor – ny fikafavorit!

Spröda småkakor med sagolik fyllning av kola toppad av choklad. Enkelt att baka och makalöst mumsigt.


Gott som godis – koalgrottor!

Fyllda kolagrottor

24 st
40 min

125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 burk à 397 g karamelliserad mjölk
ca 100 g mörk choklad
ev flingsalt

Annons

1. Vispa smör och socker. Rör ner ägget. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl, sikta ner och blanda samman till en deg.

2. Rulla kulor och lägg i små formar. Grädda dem i 175°, 10 –12 min, tills de har fått lite färg.

3. Låt svalna något. Gör sedan en fördjupning i varje med ett tjockt skaft. Fyll hålen med den karamelliserade mjölken och låt kallna.

4. Smält hackad mörk choklad i en skål över sjudande vattenbad eller i mikro. Fördela chokladen över kakorna men lämna en kant runt om.

5. Strö över några flingor salt om du gillar den kombinationen.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Vad tycker du ska bli årets julklapp?

Loading ... Loading ...

Prova också: Havreformar med kola och nötter


(59)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…