Annons


Fyra av tio svenskar drömmer om städhjälp

Vem skulle du anställa om du vann en stor summa pengar? När svenska folket svarar på frågan hamnar städerska i topp. Närmare en tredjedel skulle också anställa en personlig tränare och även en massör står högt i kurs.


Klädinköpen vill svenskarna dock sköta själva, enbart fyra procent skulle anlita en personal shopper. Det framkommer i PostkodLotteriets Drömrapport som är en kartläggning av svenska folkets drömmar.

28 procent skulle även ta hand om kroppen och anställa en personlig tränare. 15 procent vill lämna över ansvaret för trädgården till en trädgårdsmästare och lika många vill ha en privat massör hemma. Att få avlastning med matlagningen av en kock är något som 13 procent av svenskarna drömmer om. Men vissa sysslor ska helst av allt skötas själv, däribland shoppingen. Endast fyra procent skulle anlita en personal shopper efter en vinst och ännu färre vill ha en betjänt.

Annons

Närmare sex av tio svenskar drömmer om mer ledig tid än vad de har i dag. Samtidigt är vardagslyx något som vi har gott om i Sverige enligt Drömrapporten. Sju av tio anser nämligen att de kan unna sig lyx i vardagen. Det är framför allt kulturen som lockar: bio, teater och konserter är till exempel mer åtråvärt än spabesök och shopping.

De här personerna skulle svenskarna anställa om de vann pengar – Topp 5

  1. Städare/städerska, 40 procent
  2. Personlig tränare, 28 procent
  3. Massör, Trädgårdsmästare, 15 procent
  4. Kock, 13 procent
  5. Personal shopper, 4 procent

Om undersökningen: Undersökningen är genomförd av Sifo på uppdrag av PostkodLotteriet och har 5 000 respondenter.


(1)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…