Annons
Annons


Fyra första låtarna repade


Nu har jag tittat och lyssnat på de fyra första låtarna som ska tävla imorgon. Och så här tycker och tror jag om deras chanser. Jag är absolut ingen musikexpert och har högst medelmåttiga öron, men så är det väl med de flesta som röstar också… 🙂

Annons

Anton Ewald i Melodifestivalen

”Begging” med Anton Ewald  – energisk ung man som får bra drag i en annars ganska lättglömd popdänga. Men det är kul så länge det varar. Det är svårt att hoppa över liknelsen med en annan snarlik yngling, det här är Eric Saade light. Funkar nog allra bäst hos de yngre, mer specifikt tonårstjejshjärtan. Fast effektiv lördagsunderhållning även för resten av ”fölket”, man blir lite glad och hoppig. Direkt till final, förmodligen, eller åtminstone till andra chansen.

Gilla Allas.se på Facebook

Felicia Olsson i melodifestivalen

”Make Me No 1” med Felicia Olsson – duktig tjej som sjunger fint i en fin låt. Lite pampigt blir det också, på ett sånt där James Bond-aktigt sätt.  Men kombinationen okänd förmåga och en smäktande ballad  kan nog dessvärre få vissa att ta en kisspaus eller hämta mer chips. Går inte vidare alls tippar jag.

joacim cans i melodifestivalen

”Annelie” med Joacim Cans – skinnbrallorna och nitarna är lagda på hyllan, hårdrocken är utbytt mot svensk text om kärlek i något som känns som Lars Winnerbäck möter irländsk pub. Och så en nyckelharpa och lalalala- allsång på det. Osäkert om metal-fansen kommer att klara chocken. Men det märkligaste är att det blir rätt bra. Faktiskt. Går nog vidare åtminstone till andra chansen.

Swedish House Wives i melodifestivalen

”On top of the world” med Swedish Housewives – har kallats ”supergruppen” och visst är det tre superproffsiga festivalrävar som vet hur man levererar med glitter och glamour. Snyggt nummer och hyfsad låt som flirtar både med traditionell schlager och lite mer moderna tongångar. Jag tror ”hemmafruarna” kan dammsuga upp en hel del röster både med sina namn, att det är roligt att titta framträdandet och att låten som sagt är okej. Går vidare till final eller andra chansen.

Nu ska jag grunna lite över de fyra sista låtarna, ses snart igen!

Festival-Charlotte

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…