Annons
Annons


Gabriel Forss träffar kändisar i tjänsten


Gabriel Forss blogg

Ni har väl inte missat att mångsysslaren Gabriel Forss, som slog igenom i melodifestivalen 1997 och var Körslagets expertkommentator förra säsongen, har börjat blogga för Allas? Och så reser han hela tiden känns det som. Men vi lyckades få tag på Gabriel i Spanien, där han är på semester just nu:

Annons

Välkommen som bloggare på allas.se. Vad kan våra läsare förvänta sig av din blogg?
-Tack det känns jättekul att blogga hos er på Allas. Jag kommer att blogga om allt som händer i mitt liv. Läsarna får följa med mig i mitt arbete med repetitioner, konserter och samarbeten med andra artister. Just nu befinner jag mig på semester i Spanien och givetvis så ger jag dagliga bloggrapporter om vad som händer här nere. En del av mitt jobb är också att gå på mingelfester och andra tillställningar. På fritiden blir det träning, shopping och precis som nu resor. Jag älskar ju så klart musik och följer ny musik som lanseras runt om i världen. Så därför kommer jag titt som tätt att lägga upp låtar och musikvideor på bloggen.

Du är ju verkligen en mångsysslare, vad har du för spännande projekt på gång i höst?
-I höst kommer jag att fara runt i Sverige och leda mina ”Du kan sjunga gospel-körer” (där Allas reporter och bloggare Gunilla Hedenby är med, reds anm). Det här är körer där ALLA är välkomna att vara med och just nu så finns vi i Stockholm på måndagar och Malmö på onsdagar. Jag drar igång den 20 september så är ni sugna på att sjunga så är ni välkomna. Förutom detta så kommer jag att ha en del konserter både i Sverige och i Finland. Det blir lite TV-framträdanden och även några utomlandsresor.

Hur var det att vara med i Körslaget?
-Det var jättekul. När man leder körer flera gånger i veckan så är det lätt att man hamnar i rutiner. Jag tänker inte så mycket utan jag vet hur jag på bästa sätt ska få mina sångare att lära sig låtarna och sjunga så bra som möjligt. Men i Körslaget fick jag sätta mig ner och försöka hitta ord på det som är självklart för mig. Det var väldigt nyttigt och utvecklande för mig som pedagog.

Kommer du att vara med igen?
-Jag hoppas att jag får vara med även nästa säsong. Fast inget är bestämt ännu.

Blev du inte sugen på att vara med och tävla med en egen kör?
-Nej, jag trivs ganska bra i min roll som expertkommentator. De artister som är med och tävlar jobbar ju inte som körledare till vardags utan är först och främst sångare. Det skulle kännas lite konstigt om jag som verkligen har körsången som mitt yrke helt plötsligt skulle vara med och tävla. Nästan som om Tony Irving skulle vara med och tävla i Let´s Dance, haha.

Du har träffat ”Miranda” från Sex and the City såg jag, hur gick det till?
-Varje vinter åker jag till Miami i minst två månader. Florida är verkligen underbart året runt och jag har lite svårt för snö och kyla. Många internationella stjärnor samlas i South Beach och en kväll var jag bjuden på en fest tillsammans med ”Miranda” eller Cynthia Nixon som hon heter. Hon var otroligt sympatisk och jättesnygg!!
Jag får en del inbjudningar till mingelpartyn i Sverige också och jag tycker att det är ett bra sätt att knyta nya kontakter, men framförallt så är det kul att gå dit och träffa alla vänner i artistbranschen. Många av festerna blir som en stor klassfest.

Jag, och många med mig, minns ju ”Bara hon älskar mig” från melodifestivalen 1997, och du körade även bakom Charlotte Perelli när hon vann med ”Tusen och en natt” 1999. Du är inte sugen på att ställa upp i melodifestivalen igen?
-Haha, jag brukar säga att om rätt låt dyker upp så stänger jag inga dörrar!

Av Johanna Svan

Kommer ni ihåg Gabriel Forss i gruppen Blond? Här är ”Bara hon älskar mig” som vann den svenska melodifestivalen 1997:

httpv://www.youtube.com/watch?v=KGrCCjgyN1A

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…