Annons


Går det äta grön kålrot?


kalrot

Jag står med en kålrot i min hand och ska laga rotmos. Vanligtvis brukar sådana vara gula och fina i skalet, men den här har en ganska bred grön kant. När det gäller potatis är det ju inte bra om den är grön. Är det samma sak med kålrot eller kan man använda den?
Marianne G.

Annons

Du kan absolut använda din kålrot utan problem. Skalet är ofta grönt eller grönviolett på en kålrot. Varken hos kålrot, eller förresten även morot, som också kan vara grön i toppen, har färgen något att göra med det giftiga solaninet som förekommer hos potatis.

Gilla Allas.se på Facebook

Det är bara potatisväxter som kan bilda detta ämne om de ligger för ljust eller hanteras ovarsamt. Det gröna hos kålrot och morot är bara klorofyll.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…