Annons
Annons


Forskare: Därför går du NER i vikt av vin, ost och choklad

En ny studie visar att vi inte alls behöver sluta med godsaker som choklad, ost och vin om vi vill gå ner i vikt – tvärtom. Här berättar forskaren varför!


Ost och rödvin.

Nu kan du njuta med gott samvete!

Trodde du att vin, choklad och helgens ostbricka skulle vara negativt för din hälsa och vikt? Inte alls, visar ny forskning.

Det är den brittiske forskaren Tim Spector som nu presenterar teorier från sin nya bok ”The diet myth: The real science behind what we eat”, som tvärtemot tidigare rön uppmanar oss att dricka vin, äta choklad och njuta av goda ostar.

Annons

Tim Spector vänder därmed upp och ner på allt vi tidigare lärt oss om viktminskning och menar att den avgörande faktorn för en lyckad viktnedgång mer handlar om vilka bakterier vi har i magen än antalet kalorier vi lägger på tallriken.

Nyttig bakteriekultur

Bakterierna i magen skapas och underhålls via maten som vi äter. Enligt Tim Spector är både choklad, rödvin och ost exempel på livsmedel som hjälper oss att utveckla en hälsosam bakteriekultur i magen.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vi äter de här mikroberna och de hamnar i vår mage, där de blandas upp med ny mat som vi introducerar genom åren. Ju mer diversifierad mat vi äter, desto större variation får vi på dessa mikrober, och det gör oss friskare, säger han till The Mail.

Även nötter, olivolja och yoghurt pekas ut som särskilt nyttiga livsmedel, medan fet och söt snabbmat i stället kan förstöra nyttiga bakteriekulturer.

– Undvik halvfabrikat… och njut i stället av ost, choklad och rödvin, uppmanar han.

Läs också: Nyhet: Årets smartaste vin är här – påsvinet!

Källa: The Mail.
Text: Joel Linde, MåBra


(840)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…