Annons
Annons


Operastjärnan startar Gatans kör!

I dokumentärserien Gatans kör får vi följa med när operasångaren Rickard Söderberg bygger upp en kör bestående av människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden, som exempelvis hemlöshet.


Vi följer med när operasångaren Rickard Söderberg startar en kör bestående av människor som befinner sig i en svår situation i vardagen, till exempel hemlöshet. Foto: SVT

Vi följer med när operasångaren Rickard Söderberg startar en kör bestående av människor som befinner sig i en svår situation i vardagen, till exempel hemlöshet. Foto: SVT

Operastjärnan Rickard Söderberg våndas över om det ska bli någon kör eller inte, en minut före utsatt körövningstid vet han och hans medhjälpare fortfarande inte om det kommer att dyka upp någon. Vi följer med när operasångaren Rickard Söderberg startar en kör bestående av människor som befinner sig i en svår situation i vardagen, till exempel hemlöshet.

Musikalisk resa

Det blir en musikalisk resa i sex avsnitt där vi får se en svår tillvaro fyllas av en stunds glädje och gemenskap. Vi möter människorna bakom statistiken och får ta del av deras berättelser.

Annons

Hemlöshet i Sverige är ett växande problem. Omkring 34 000 svenskar saknar den grundläggande trygghet som ett eget hem oftast innebär. Bakom statistiken finns människor med olika historier och anledningar att de inte har tak över huvudet. Många av dessa individer har behov av gemenskap.

Göra skillnad

För att hitta rekryter söker han upp en frivilligorganisation som engagerar sig för hemlösa i Stockholm. Förhoppningen är att kören kan göra skillnad för några och skänka en stund av glädje i en annars tuff tillvaro.

Gatans kör är nominerade till Faktumgalan i kategorin Årets musik för alla. Faktumgalan är Götalands gatutidning Faktums prisutdelning där insatser mot hemlöshet och socialt utanförskap premieras. 22 februari avgörs den i Göteborg.

Gatans kör: Onsdag 11 januari, kl 21.30 i SVT1 (del 1 av 6)


(38)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…