Annons
Annons


5 saker som gör dig lyckligare!

Vid de tillfällen när du känner dig tömd på energi och vill bli piggare finns det faktiskt genvägar till att lyckas. Det krävs inte så mycket för att öka dina lyckohormoner.


glada sångerskor

Öka utsöndringen av endorfinerna oxytocin genom att sjunga tillsammans med andra.

När man äter choklad utlöser kroppen lyckohormonet 0xytocin vilket leder till ett litet lyckorus. Men det finns andra sätt än att trycka i sig choklad för att få kroppen att utlösa lyckohormonet.

Annons

Läs också: Nya rön: Därför ska du äta MER choklad

Paul Zak, professor vid Claremont Graduate University menar att beröring från människor vi tycker om hjälper oss att frigöra oxytocin i kroppen. Och ju oftare det händer ju snabbare reagerar din kropp på det.

Så här ger du din kropp oxytocin

1. Kramas
Krama alla du känner, genom att kramas utlöser kroppen oxytocin.

2. Se en sorglig film
Även om du gråter till en sorglig film kommer din kropp att frigöra lyckohormonet. Detta görs, enligt professorn, eftersom vi blir emotionella och tycker att det som utspelar sig i filmen lika gärna skulle kunna hända i verkligheten.

3. Sjung tillsammans
Sjung i en kör eller sjung karaoke. Och dela upplevelsen med vänner. För lyckohormonet utsöndras tyvärr inte när du står i duschen och sjunger, hur mycket du än tar ton. Det måste vara tillsammans med andra.

4. Gå ut och dansa
Att dansa hela natten lång kommer också göra att du känner dig bekymmersfri och upprymd.

5. Säg: Jag älskar dig!
Det är inte bara den utvalda som förtjänar att höra frasen, förmodligen har du andra runtomkring dig som förtjänar orden. Dina föräldrar, dina syskon, din bästa vän. Att säga ”Jag älskar dig” till en annan människa och mena det ger dig omedelbart en lyckokänsla.

Läs också: 10 andra sätt att må bättre och bli lyckligare!

LÄS OCKSÅ


(8)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…