Annons
Annons


Ge julstjärnan chansen

Här får du tips och inspiration hur julstjärnan skapar advents- och julstämning samt några enkla knep som gör att de står vackra hela julen.


Ge stjärnorna stickade eller virkade krukor.

I hus med stora fönsterpartier och mycket vitt ser en ensam julstjärna bortkommen ut. Skapa effekt genom att placera många, och gärna större tillsammans. Blommornas färger kan med fördel förstärkas med starka kulörer på krukorna.

Annons

• Att sätta en julstjärna i en strut är både oväntat och charmigt. Strutarna kan hängas på en gren, i fönstret eller i julgranen.

Stickade eller virkade krukor till julstjärnan – helt oemotståndligt!

Många stjärnor tillsammans blir ett vackert blickfång.

• Ställ julstjärnor i flera färger på en tavellist, hyllkant eller ett bord tillsammans med ljus. Blanda krukor i olika material och storlekar.

• Julstjärnor gör sig väldigt bra som snittblomma. Placera stjärnorna i vackra glas och vaser och ställ där du vill tillägga lite julstämning.

• Strö glitter på julstjärnorna. Perfekt för den som vill ha lite mer glamourösa stjärnor.

Julstjärna heter på latin Euphorbia pulcherrima. Julstjärnans blommor är inte den färggranna stjärnformade toppen utan de små runda knopparna i mitten på toppen. De röda bladen, som liknar kronblad, är i själva verket något som kallas för högblad.

Det är bättre att jorden är lite torr än att plantan står i vatten. Slokande blad botas snabbt med en liten skvätt vatten. Under blomningstiden är det lagom att vattna några gånger i veckan.

Välj en julstjärna utan synliga skador och som har ett friskt och tätt bladverk samt fina blomknoppar. Den ska vara ordentligt vattnad och har stått skyddad i butiken. Slå in den i papper som skydd mot drag och kyla på vägen hem.

Allra bäst trivs julstjärnor om de placeras ljust och i rumstemperatur.

Lär dig mer om julstjärnor här.

 


(15)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…