Annons
Annons


Ge kärlek med tulpaner!

Den 14 februari firar vi alla hjärtans dag. Passa på att visa lite extra uppskattning till alla som står dig nära. En av de mest uppskattade presenter du kan ge är svenskodlade tulpaner laddade med vårkänslor och kärlek. Blomsterfrämjandet delar här med sig av några kärleksrecept på tulpaner. Till varje ”recept” finns en bild bifogad.


Tulpaner

Massor av röda tulpaner signalerar kärlek. Foto: Blomsterfrämjandet

Tulpaner

Tulpaner på rad.

Budskap på fönsterbrädan

Ställ några glasflaskor eller vaser på rad på fönsterbrädan. Fyll flaskorna med kallt vatten och placera några tulpaner i. Ett hjärta som knyts fast på en av flaskorna och ett litet kort sätter pricken över i:et.

Annons

Överraska

Klistra ett par tulpaner direkt på fönsterrutan med en vacker tejp och ett litet budskap. Gör garanterat den som hittar blommorna glad!

Kontraster

Fyll en stor glasvas med tulpaner och sätt en vallmo mitt i för att bryta av. Vallmon går naturligtvis att byta ut mot någon annan blomma men tänk på att blomman ska vara olik tulpanen i form för att bryta av.

Tulpaner

Fäst din kärlekshälsning på väggen!

Budskap på väggen

En trävägg eller anslagstavla är en bra plats för en liten kärleksfull installation på. Använd en ljuslykta som går att hänga upp och en glasburk som du knyter ett vacker band runt. Fäst dem på väggen och fyll med kallt vatten och tulpaner. Vackra kort med personliga meddelanden matchar fint.

Läs också: Så sköter du tulpanerna så att de håller länge

Vackert i vitt

En vit bukett blir extra tjusig med ett vitt band virat runt stjälkarna så blombuketten behåller sin form. Tidlöst, modernt och romantiskt!

Charmig grupp

Tulpaner passar ypperligt att blanda med andra växter. Plocka ihop en liten grupp med växter och blommor som du placerar på en bricka eller ett bord. Amaryllis och grenar från trädgården är fint. Addera också gärna några charmiga krukväxter.

Less is more

Ett par röda tulpaner i en gammal plåtkanna talar sitt tydliga språk.

Rosa och rött

Massor av tulpaner i rosa-röda nyanser är alltid rätt. Vill du ge buketten en extra finish är ett vackert papper eller tyg i matchande toner runt buketten uppskattat.

Vår!

En klassisk vårbukett med tulpaner och några grenar är lika fin hela våren och passar utmärkt som gå-bort-present, att skämma bort dig själv med eller varför inte att ställa på jobbet för att inspireras av.

Välj svenskodlat!

Svenska tulpaner är odlade med omsorg om både miljö och människor och det känner du igen på att de är märkta med kvalitetsmärket Svenskt Sigill.

Tips för att lyckas med tulpaner!

En tulpanbukett håller sig ca 1 vecka. Placeras de på en sval plats kan de hålla betydligt längre.

Skär av ca 1 cm av stjälkarna så kan tulpanerna lättare kan ta upp vatten. Placera blommorna i en vas och fyll på med friskt och svalt vatten. Stjälkarna blir raka och fina om de får stöd under den första tiden de suger vatten. Ta bort förpackningen och sätt vasen ljust men helst inte i direkt solljus.

Placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom den etylengas som frukten avger påskyndar tulpanernas åldrande.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…