Annons
Annons


Genvägen till prinsesstårta

Med färdigköpt marsipanlock tar du genvägen till en proffsfin hembakad prinsesstårta. Baka sockerkaksbotten, fyll med grädde och hallon. Firarfint!


Läcker vit prinsessa!

Läcker vit prinsessa!

Vit prinsesstårta

8–10 bitar
Tid: ca 1 timme

Botten:
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten

Fyllning:
2 dl hallonsylt
ca 250 g hallon + till garnering
ca 5 dl vispgrädde
1 vitt marsipanlock, ca 200 g

Annons

florsocker
trädgårdsros

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Rör ner det heta vattnet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 22 cm i diam), gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 min. Låt svalna något och lossa från formen.

3. Dela bottnen i tre delar. Fördela sylt, hallon och vispad grädde mellan bottnarna. Lägg en kulle av vispad grädde överst på toppen. Rulla ut marsipanen, kavla ut den något med hjälp av florsocker. Lägg på locket, forma det runtom och skär bort överflödig marsipan. Sikta över florsocker, sätt i en ros och kanta med hallon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova att baka tårta på mästerkocksvis. Här är Catarina Königs vinnartårta. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(29)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…