Annons
Annons


Gianluca från Malta: Min låt gör mig glad!


Gianluca Bezzina

Namn: Gianluca Bezzina
Ålder: 23
Familj: Vi är en stor musikalisk familj, sju syskon och mamma och pappa. Hemma älskar vi att experimentera med musik och olika harmonier. Min syster Dorothy är en mycket populär artist i Malta. Vi har aldrig en tråkig stund hemma och musiken är alltid på. Det var Dorothy som uppmuntrade mig att skicka in en låt till Maltas melodifestival. När mitt namn tillkännagavs var Dorothy helt euforisk. Hon är med i Malmö för att backa upp mig sångmässigt under repetitionerna.
Bor i: Qrendi, en trevlig liten stad på Malta.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Berätta om låten du kommer att framföra?
”Tomorrow” är en låt som berättar en historia som jag tror många människor kan känna igen sig i. Låten har lite behaglig allsångs-karaktär. Jag blir glad av den. Det är lite av Gianluca i Jeremy, som sången handlar om.
Vem är du som artist?
Förutom sångare och musiker är jag främst läkare. Det är mitt heltidsjobb och ett kall. Jag tycker verkligen om att arbeta med människor, att hjälpa och muntra upp i deras svåraste stunder.
Hur förbereder du dig för Eurovision Song Contest?
Jag har turen att få ha ett mycket stödjande team runt mig och jag känner att hela organisationen är väldigt proffsig. Jag känner mig mycket hedrar över att få representera Malta i Eurovisionen. Det tog mig en vecka att landa,  men nu känner jag ansvaret och kommer med stor stolthet att bära vår maltesisk flagga. Vi ser verkligen fram emot hela upplevelsen som ett team.
Vad gör du precis före en föreställning?
Då är jag aldrig ensam, utan alltid omgiven av goda vänner som hjälper mig att hitta lugnet. Men jag lyckas alltid hitta tid för att tala med Gud och tacka honom för att gett mig sådana här möjligheter.
Vilken Eurovision Song Contest-vinnare från tidigare år är din personliga favorit?
Helt överlägsna: Olsen Brothers – Danmark 2000 – ”Fly on the Wings of Love”. Men jag gillar också Lettlands bidrag från 2005: ”The War Is Not Over” med Walters & Kazha. Och så naturligtvis, Sveriges ABBA. Ingen kommer någonsin att slå ABBAs framgång.
Vad kommer du att tänka på när du tänker på Sverige?
Sverige är ett populärt resmål för många malteser, kanske för att det finns många svenska som bor och arbetar på Malta, som är en solig plats. När jag tänker på Sverige tänker jag på en trevlig skidsemester och de fina husen täckta med snö. Och så det vackra folket i Sverige naturligtvis!
Vad är du mest stolt över i ditt land?
Mitt land är ett mycket litet örike. Vi har en mycket god ekonomi och vårt eget unika semitiska språk. Vi har en mycket rik historia och vi är bron mellan två kontinenter, Europa och Afrika. Vi klassas som ett av de länder som har den bästa infrastrukturen för IT i världen. Det trevligaste om mitt land är de mycket varma och välkomnande människorna. Vi är som en stor familj i Malta.

KLICKA HÄR för att höra Maltas bidrag ”Tomorrow”.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…