Annons
Annons


Gilla hästar i Kungsträdgården

På söndag den 24 maj tar hästarna över centrala Stockholm. 
Gilla Häst i Kungsträdgården är en dag för hela familjen med fokus på allt det positiva hästar bidrar med. Förutom att möta hästar i det verkliga livet bjuds på allt från ponnykörning till lassokastning. 
Och så är tv-kändisen Vinnie på plats.


Hästar i Kungsträdgården

Passa på och träffa hästar av alla storlekar i Kungsträdgården.

Dagen är fylld av aktiviteter som visar olika sidor av vad Sverige har att erbjuda i hästväg. Den som gillar utmaningar kan prova att hålla sig kvar på Monté Pyton, en mekanisk travhäst man kan rida i sadel eller köra i sulky. Eller låt dig fascineras av Voltigeklubbens akrobatiska uppvisning och westernklubbens lassokastning. Den som föredrar mindre hästar kan givetvis prova ponnykörning. Men det som troligaren kommer att väcka mest uppmärksamhet är när tv-stjärnan Vinnie möter sina fans.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Vinnie

Populäre Vinnie älskar uppmärksamhet.

– Det är som att en rockstjärna uppträder när Vinnie är ute och träffar människor. Alla vill ta sefies med Vinnie och klappa honom. Vinnie är bara drygt 70 cm i mankhöjd men är ändå – enligt sig själv – en superstar. Han njuter i stora drag av uppmärksamheten och vi ser fram emot att träffa alla fans i Kungsträdgården, säger Vinnies tränare Anna Engström.

För den som är nyfiken på historia kommer den Beridna Högvakten att vara på plats med tre vackra hästar för att visa upp sin verksamhet. Dagen till ära kommer hovstallet visa upp en av kungens paradvagnar för allmänheten.

Ett viktigt syfte med dagen är att visa nyttan med häst. Ett bra exempel är ”Stall 43”, en verksamhet som lär unga med asperger att utvecklas och få självkänsla tillsammans med hästar.

spårlottningen till försöken i ett av världens största travlopp, Elitloppet, att genomföras på plats i Kungsträdgården. Sexton hästar har bjudits in till det internationella storloppet som avgörs sista söndagen i maj.

Om Gilla Häst i Kungsträdgården:

• Vinnie är på plats ca kl 12, 14 och 16

• Voltigeuppvisning på trähäst

• Westernridning-klubb visar upp sin verksamhet

• Testa Monté Pyton (mekanisk travhäst) och Plastic Wonder (mekanisk galopphäst).

• Prova på ponnykörning

• Beridna Högvakten visar upp sin verksamhet.

• Hovstallet visar upp en av de kungliga droskorna från hovstallet.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…