Annons
Annons


Gina Dirawi & Ruby Wax hälsar på Skavlan i London


Det är de starka kvinnornas afton i Skavlan på fredag. Svenska programledaren Gina Dirwani, den amerikanska tv-personligheten Ruby Wax och den norska författaren Vigdis Hjort gästar säsongens näst sista program.

Annons

Den 22-åriga komikern och programledaren har sin ringa ålder till trots redan blivit korad till Sveriges bästa kvinnliga programledare och för andra året i rad ska nu Gina Dirawi leda Melodifestivalen i SVT. Men hon har även fått uppleva kändisskapets baksida och på grund av sina sketcher om islam blev hon hotad till livet.

Psykisk ohälsa
Komiker, författare och tv-personlighet. Amerikanska Ruby Wax har i många år underhållit oss med både sina böcker och intervjuer med allt från Madonna till Ku Klux Klan.De senaste åren är det dock något annat som engagerat henne och i hennes dokumentär 4 Goes Mad försöker hon bryta ner det det stigma som fortfarande omger problemet psykisk ohälsa.

Norden högst på välståndsindex
Förra veckan släppte Legatum Institute i London sitt årliga ”Prosperity Index” (ung välståndsindex) där dom jämför olika länders genom mer än bara BNP. Här jämför man värden som bl a utbildning, personlig frihet, trygghet och entrepenörskap. Norge toppar årets lista med Danmark och Sverige på andra respektive tredje plats medan USA för första gången är utanför topp 10. Presidenten för Legatum Institute, Jeffrey Gedmin, kommer till studion för att berätta mer.

Den kritikerrosade författaren Vigdis Hjorth beskrivs som en av de modigaste och viktigaste rösterna inom norsk samtidslitteratur. Under hösten är hon aktuell med romanen ”Leve posthornet!”

Skavlan: Fredag 16 nov, kl 21:00. SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…