Annons
Annons


Gisela miste sitt livs kärlek i terrorattacken!

Gisela kommer aldrig att glömma samtalet med sin älskade Gnana. De hade pratat om att de och barnen efter 11 år äntligen skulle leva ihop som en familj. Och det var sista gången hon hörde hans röst...


-  Jag var rädd att jag skulle bli galen och hoppa ut genom ett fönster, berättar Gisela Strand om de värsta dagarna i hennes liv. Foto: Stefan Nilsson

– Jag var rädd att jag skulle bli galen och hoppa ut genom ett fönster, berättar Gisela Strand om de värsta dagarna i hennes liv. Foto: Stefan Nilsson

När Gisela Strand, 49, växte upp låg kartböckerna på matbordet i hemmet i Kungsbacka. Det tävlades om vem som visste namnet på de mesta avlägsna huvudstäderna. Gisela gillade de vackra, mystiska ortsnamnen i de mest avlägsna länderna.

Annons
Stolta föräldrarna Gisela och Gnana med första dottern Edith. Privat bild

Stolta föräldrarna Gisela och Gnana med första dottern Edith. Privat bild

Träffade sitt livs kärlek i Kabul

Inte visste hon då att hon en dag skulle jobba för Sida. Det var också genom jobbet där som hon träffade sitt livs kärlek, Gnanaturai Nagarajah, som också blev far till deras två barn – Edith och Anna.

På grund av sina olika jobb, Gnanaturai var chef för asiatiska utvecklingsbanken, var det mycket kärlek och familjeliv på distans. Men det funkade bra, de talades vid varje dag via Skype och var åttonde vecka kom Gnanaturai hem för längre ledighet.

En sista gång

Vid årsskiftet 2013-2014 var familjen samlad en sista gång. Under tre veckor hade de varit lediga tillsammans och bland annat firat jul och nyår, men 13 januari vinkade man farväl till varandra.

Den 17 januari hände det som döttrarna varit så rädda för.

– Vi hade pratats vid flera gånger via Skype den dagen. Mycket mer än vanligt, för vi hade bestämt oss. Vi skulle flytta ihop och bli en familj på ett och samma ställe. Det var verkligen dags. Jag är så glad nu att vi hann prata om fina saker, säger Gisela.

Sköt besinningslöst

Sista kontakten var runt tre, fyra på eftermiddagen. Gnana berättade att han skulle gå på restaurang och äta på kvällen med en kollega.

Senare ringer telefonen hemma hos Gisela i Liberia. Klockan är sju på kvällen och barnen har playdate med andra barn, är glada och leker…

Läs hela det gripande reportaget av Susanne Stamming i veckans Allas (i butik 5 februari).

 

Dessutom i tidningen:

Mums – stor chokladspecial!

Vi älskar choklad! Därför specialsatsar vi och gör sex sidor med bakat och desserter av det krämigt goda – från ljust till mörkt. Vår fantastiska redaktör Marianne förvandlar vanliga kakor till himmelska fröjder!

Fatima födde sex barn på bordell!

Fatima Kathoon är en av överlevarna som kämpar emot prostitution i världen. Hon såldes som nioåring till en fyra gånger så gammal man. Han tvingade Fatima att jobba på en bordell. Fatima försökte fly flera gånger innan hon lyckades. Nu hoppas hon att övriga världen ska ta över Sveriges sexköpslag.

Sportlovsburgare, soppa och mustig gryta!

Höj temperaturen på sportlovet med mustig gryta, kryddig gulaschsoppa och en matig burgare för både backe och bord.

  • Melodifestivalens Rickard Söderberg: Folk har kastat hundbajs på mig
  • Snabbt & smart: Från påse till färdig middag
  • Klippen, stylingen och vården: Bästa tipsen för vinterhåret
  • Vårens modefynd per post – bästa tipsen!
  • Medicinspecial: Nytt knä – nytt liv!
  • Lättlagat: Läckert i lergryta
  • Polischefen Carina Götblad: Jag är tränad av FBI
  • Få ny energi med superjuicerna!
  • En läsare berättare: Hans barn kastade ut mig på gatan

+ massor av roliga och snillrika kryss, kåserier, Lottes skaffferi, Ensamma mamman, gripande noveller, fråga våra experter, hela veckans middagar och mycket mer.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…