Annons
Annons


Genvägen till glasstårta

Med färdigköpt glass fixar du snyggaste glasstårtan med underbart chokladöverdrag. Imponerande - men enkel att göra.


Suveränt enkel – makalöst god!

Suveränt enkel – makalöst god!

Glasstårta med chokladganache

8–10 port
Tid: 40 min + frystid

1 1/2 liter chokladglass
1 1/2 liter vaniljglass
1 1/2 liter hallonglass
200 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
färska hallon till garnering

Annons

Gör egen glass med bara två ingredienser. Klicka HÄR»

1. Tina glassen något. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Lägg i chokladglass. Tryck ut den jämnt med en sked.

2. Lägg på klickar av vaniljglass och bred ut till ett jämnt lager. Klicka på hallonglass och bred ut jämnt. Låt stå i frys i minst tre tim.

3. Chokladganache: Smält hackad choklad och grädde i en kastrull. Låt chokladen bli ljummen utan att stelna. Lägg upp glassen på ett fat. Häll den ljumna chokladen över och garnera med färska hallon. Servera direkt.

AV FIA AROSENIUS AHLANZBERG
FOTO: CAROLINE TENGEN


(54)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…