Annons
Annons


Glöm Asien – Europa hetast bland svenska backpackers


Så mycket som var fjärde svensk har någon gång lämnat landet med endast en ryggsäck som packning. Men tvärt emot vad många kanske tror så är det inte exotiska Asien som lockar flest svenskar att backpacka. Istället är det Europa som är allra hetast. Det visar flygjämförelsesajten Skyscanners undersökning. Det annars så populära resmålet, USA, har dock ännu inte lyckats hänföra svenska backpackers.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Resultatet av undersökningen visar att var fjärde svensk, 24 procent, någon gång har backpackat. Dessutom har mer än var tionde, tolv procent, backpackat fler än en gång. Undersökningen visar också att fler kvinnor än män har gett sig ut på långresa med ryggsäcken. Av dem är det hela 28 procent som någon gång backpackat, motsvarande siffra bland männen är 22 procent.

När det kommer till var svenskarna helst backpackar så är det Europa som ligger i topp. Nästan två av tre som backpackat har nämligen gjort det i Europa. På andra plats kommer Sydostasien med 26 procent, följt av Norden där 23 procent har backpackat. Svenskfavoriten USA har dock ännu inte blivit en favorit bland backpackers. Endast åtta procent av svenskarna har gjort sin rundresa där.

Här backpackar svenskarna helst* – Topp 5

1. Europa 65 %

2. Sydostasien 26 %

3. Norden 23 %

4. Oceanien 14 %

5. Övriga Asien 13 %

*Med backpacking avses att besöka ett eller flera länder med endast en ryggsäck som packning.

Undersökningen är beställd av Skyscanner och genomförd av undersökningsföretaget YouGov. Undersökningen har 1014 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…