Annons


Glutenfri äppelsmulpaj med kokos

Härlig smulpaj med säsongens äpplen. Mandelmjöl, kokos och gryn ger knaprigt täcke med mycket smak.


Vill du göra smulpajen helt glutenfri – välj glutenfria cornflakes.

Glutenfri äppelsmulpaj

4–6 port
Tid: 45 min

5–7 äpplen
1–2 msk socker

Smuldeg:
125 g smält smör
2 dl mandelmjöl eller hälften mandelmjöl och hälften glutenfri mix
1 dl kokos
1 dl glutenfria havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl socker
1/2 dl pumpafrön

Annons

1. Kärna ur äpplena, klyfta tunt och lägg dem i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Strö över lite socker.

2. Blanda alla ingredienser till smuldegen. Strö den över äpplena. Grädda i 200°, 25–30 min tills äpplena mjuknat och pajen fått fin färg.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Servera med vispad grädde, glutenfri vaniljsås eller glass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Glutenfri kladdkaka med blåbär


(0)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…