Annons
Annons


Glutenfri bärpaj med knaprigt täcke

En härligt smultäcke med kokosflingor täcker smarriga bär och frukt. Lättfixat och superenkelt. Psst! Bovetemjöl kan ersättas med samma mängd vetemjöl men pajen blir då inte glutenfri.


Men cornflakes i smuldegen blir den extra knaprig.

Men cornflakes i smuldegen blir den extra crunchy.

Glutenfri paj med bär

5–6 port
Tid: ca 40 min

Smuldeg:
3 dl glutenfria cornflakes
1 1/2 dl bovetemjöl
1 dl kokosflingor
1 1/4 dl socker
100 g kallt smör

Fyllning:
ca 6 dl mix av bär och frukt (t ex mango, blåbär, hallon, björnbär)
2–4 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl

Annons

Garnering:
1 dl färska hallon
citronmeliss
florsocker

1. Blanda snabbt samman ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand till smulig konsistens.

2. Blanda socker med potatismjöl. Lägg bär och ev frukt i en ugnsfast form och strö över sockerblandningen och sedan smulad deg.

3. Grädda i 200°  ca 20–25 min eller tills frukten mjuknat och smuldegen fått fin färg. Garnera med hallon och citronmeliss. Pudra över lite florsocker. Serveras med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka glutenfri chokladtårta. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(284)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…