Annons
Annons


Dessertdröm med choklad

Ljuvlig glutenfri dessert med botten av mandelmassa. Går bra att förbereda. Tänk på att den behöver stå i kylen ca fyra timmar innan servering.


glutenfri dessert

10–12 port
Tid: 35–40 min + ca 4 tim i kyl

Botten:
300 g mandelmassa
2 ägg

Fyllning:
200 g mjölkchoklad
250 g hackad mörk choklad
175 g smör
2 dl socker
5 ägg
1 dl vispgrädde

 Garnering:
100 g vit choklad
2 dl blåbär
physalis
mynta

Annons

1. Riv mandelmassan och rör ner lätt uppvispade ägg. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diam – täck gärna botten med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna!

Gilla Allas.se på Facebook

2. Smält chokladen till fyllningen i en skål över vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vispa ner den smälta chokladen och grädden. Vispa ihop någon min. Häll fyllningen över mandelbottnen i formen och bred ut det jämnt. Låt stå i kyl några tim.

3. Skär ut tårtbitar och lägg på assietter. Värm den vita chokladen på låg effekt i mikro ca 30 sek i taget tills den mjuknat något. Hyvla den tunt med osthyvel och garnera med den samt bär och mynta. Servera ev med vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(44)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…