Annons
Annons


Fiskgratäng med räkor och curry

En härlig bjudrätt som lätt kan dubbleras. Fräscht, lätt och enkelt att göra. Klar på ett kick!


glutenfri fiskgratang

4 port
Tid: 45 min

600 g rödspättefiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar

 Potatismos:
750 g potatis
1 msk smör
1–2 äggulor
salt, peppar

Currysås:
1 hackat äpple
1 msk curry
1 msk smör
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
2 msk hackad dill
1 dl riven ost

Annons

 Garnering:
250 g räkor med skal, gärna rökta
några dillvippor

1. Skala potatisen och dela den i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggulor och vispa till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset utmed kanterna i en ugnssäker form.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i botten på ugnsformen. Salta och peppra.

3. Stek äpple och curry i smör. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen och häll såsen över fisken.

4. Strö över riven ost. Sätt in formen i 225° ca 20 min.

5. Skala räkorna och strö dem över. Garnera med dill.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(26)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…