Annons
Annons


Glutenfri jordgubbstårta

Härfligt fluffig och frasig är den glutenfria marängtårtan med jordgubbar. Både festlig och superenkel att baka.


glutenfri marangtarta

Lättbakad pavlova

ca 8 bitar
Tid: Beredning ca 15 min + tid i ugn + eftertorkning

4 stora äggvitor
1 nypa salt
4 1/2 dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsåspulver, t ex
marsan (går utmärkt med
enbart vispad grädde också)
1 liter jordgubbar

Annons

1. Rita en cirkel på bakplåtspapper, ca 24 cm i diam.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner salt och socker, lite i taget efter hand, tills det blir ett tjockt, blankt skum.
3. Fördela marängsmeten i cirkeln, skeda upp kanten till en tjock bulle. Grädda i 150° nederst i ugnen ca 1 1/2 tim.
4. Stäng av ugnen, låt marängen svalna i ugnen med stängd lucka. Strax före servering vispas grädden, vispa med ett par tag i vaniljsåspulvret.
5. Spritsa eller klicka i grädden på marängen innanför kanterna, fyll på med delade jordgubbar. Servera genast.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(175)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…