Annons
Annons


Glutenfritt! Kyckling med bacon

Läcker och saftig kycklingrätt – fixat på en halvtimme. Suverän när du vill göra något enkelt med festligt. Persiljesmaken ger finstämd vårsmak.


glutenfri persiljekyckling

Festligt och fort fixat

4 port
Tid: 35 min

500 g kycklingfilé
3 dl valfri kokbar grädde
1 msk kalvfond
ca 1 dl torrt vitt vin
150 g tärnat bacon

Tillbehör:
smör till stekning
salt, peppar
ev ljus snabbredning
1 knippe hackad persilja
4 port kokt ris

Annons

 

1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i tre delar, om de är stora. Bryn dem runtom i smör ett par min, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

2. Koka ihop grädde, fond och vin till en lagom tjock sås. Red med snabbredning om såsen känns tunn. Vänd ner hälften av persiljan och häll såsen över kycklingen.

3. Ugnsstek i 225° ca 20 min. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Vid servering: Strö över knaperstekt bacon blandat med resten av persiljan.

Tips! Lägg riset på botten av formen, lägg på kyckling och häll över såsen. Allt i en form!

Läs också: Glutenfri paella med räkor

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…