Annons
Annons


Glutenfri mandelrulle med lemoncurd och blåbär

Mumsig rulltårta med citronkrämen lemocurd som kan köpas färdig i butik. Rullen går även att göra mjölkfri genom att koka vaniljkrämen med soja- eller havredryck.


Syrlig citronkräm passar perfekt med blåbären.

Syrlig citronkräm passar perfekt med blåbären.

 

Glutenfri mandelrulle med lemoncurd

15 skivor
Tid: ca 40 min

100 g sötmandel
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl vaniljkräm (t ex kokmarsan)
1 1/2 dl lemon curd
4 dl blåbär

Annons

1. Börja med fyllningen. Koka vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med lemon curden medan vaniljkrämen fortfarande är ljummen. Låt svalna.

2. Skålla och skala sötmandeln. Hacka den grovt. Tips! Färdighackad finns i butikens bakhylla.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda sötmandel, potatismjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 225° ca 8 min.

4. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som rulltårtan bakats på. Låt rulltårtan svalna något och bred därefter på fyllningen. Strö på blåbär och rulla ihop. Skär den i skivor när den svalnat helt.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

 


(157)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…