Annons
Annons


Drömgod marängbakelse med bär – glutenfritt

Frasig maräng med mjuk grädde och saftiga bär. Chokladen i marängen ger en extra smaktouch och gör bakelsen till något alldeles extra. Sanslöst gott!


Choklad göra marängen extra festlig.

Choklad göra marängen extra festlig.

Marängbakelse med bär

ca 8 st
Tid: ca 1 tim

4 äggvitor
1 krm salt
2 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 msk majsstärkelse
35–40 g mörk choklad

Fyllning:
ca 3 dl vispgrädde frukt och bär efter tillgång, t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Annons

1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum, häll i sockret lite i taget under ständig vispning till ett fast, blankt skum. Häll i citronsaften och sikta ner majsstärkelsen. Vispa samman, bara tills allt blir blandat.

2. Smält chokladen och låt svalna något. Klicka ut marängröran på bakpappersklädd plåt. Ringla chokladen över, snurra med en gaffel till mönster. Forma till en liten skål.

3. Sätt in i ugnen på 200°. Sänk efter 5 min till 100°, grädda i 45 min. Torka sedan i ugnen på eftervärme med ugnsluckan på glänt.

4. Vispa grädden, klicka eller spritsa i marängformarna. Garnera med bär och ev florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Baka mer glutenfritt. Snabbgjord marängtårta.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…