Annons
Annons


Paella med räkor – glutenfritt!

Suveränt god vardagsmat med lyxig touch.


glutenfri paella

Smakrikt och lättlagat

4 port
Tid: 30 min

1–2 pkt saffran à 0,5 g
1 finhackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk olja
4 dl långkornigt ris
1 liter fiskbuljong (Kolla buljongens ingredienslista så att den är fri från gluten)
500 g räkor med skal
2 strimlade röda paprikor
200 g gröna ärter
1 apelsin

Annons

1. Stöt saffranet i mortel. Fräs all lök och saffran i olja i en kastrull. Blanda i riset. Häll i buljong, koka upp, lägg på lock och sänk värmen till ettan. Sjud riset i 20 min.
2. Skala räkorna. Fräs paprikan snabbt i lite olja, ge ärterna ett uppkok och blanda det i riset. Strö över räkorna.
3. Servera paellan med apelsinklyftor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(84)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…