Annons


Smulpaj med äpplen och cornflakes

Med cornflakes i degen får smulorna en härlig knaprighet. Perfekt med äpplen som fått mjukna i ugnen.


Vill du göra smulpajen helt glutenfri – välj glutenfria cornflakes.

Smulpaj med äpplen och cornflakes

5–6 port
Tid: 45 min

Smuldeg:
5 dl cornflakes
2 dl majsmjöl (ej majsstärkelse)
1 1/2 dl socker
125 g kallt smör

Fyllning:
5–7 äpplen, blanda gärna med björnbär
ca 2 msk socker
2 tsk mix av vaniljsocker och kanel

Annons

1. Blanda snabbt samman smuldegen i en matberedare eller för hand. Kärna ur äpplena och klyfta dem tunt. Lägg dem i en ugnssäker form.

2. Blanda socker och vaniljsocker och blanda med frukten. Smula degen över.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Grädda i 200°, 25–30 min eller tills frukten mjuknat och smuldegen fått fin färg. Servera med vispad grädde, glutenfri vaniljsås eller glass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Äppelpaj med müslismul


(11)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…