Annons
Annons


Glutenfri marängtårta med bär

Pavlova är en glutenfri marängtårta som är mycket enkel att göra. Lime är en suverän smakkompis till nästan alla bär.


Marängtårta toppad med färska bär.

Marängtårta toppad med färska bär.

Pavlova med limekräm

10 bitar
Tid: ca 30 min + 1 tim i ugnen

Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

Limekräm:
3 äggulor
3/4 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
75 g margarin eller smör
finrivet skal av 1 limefrukt
pressad saft av 1/2 limefrukt

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
ca 5 dl hallon, jordgubbar och vinbär
jordgubbsströssel

1. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.

2. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, 22 cm i diam, och lägg papperet på en plåt. Bred ut marängsmeten i cirkeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 125°, 60 min.

3. Låt marängbottnen svalna något och lossa den sedan från papperet. Låt den svalna helt.

4. Sjud äggulor, socker och grädde i en kastrull på medelvärme. Krämen ska bli tjock men får inte koka. Låt den svalna något.

5. Tillsätt vaniljsocker, matfett i klickar, limeskal och limesaft. Rör till en slät kräm.

6. Bred limekrämen över tårtbottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå. Toppa med hallon, jordgubbar och vinbär. Garnera med strössel.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer Pavlova: Glutenfri jordgubbstårta

 


(190)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…