Annons
Annons


Mums till fikat

Baka egna biskvier med finfin mandelbotten och fyllning som du kan smaksätta med likör. Doppa i smält choklad. Vilka glutenfria läckerbitar!


glutenfria biskvier

Glutenfria kakor.

Läckra chokladbiskvier – glutenfritt

ca 25 st
Tid: 1–1 1/2 tim

Bottnar:
ca 2 1/2 äggvitor
250 g mandelmassa lyx eller vanlig

Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
175 g mörk choklad av god kvalitet
ev 1/2–1 msk kaffelikör el citruslikör (kan uteslutas)

Annons

Choklad:
ca 175 g mörk choklad
1 msk kokosfett

 1. Vispa äggvitorna till skum. Riv mandelmassan och vänd ner i äggvispet. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175° i ca 10 min. Låt kallna.

2. Koka upp grädde och smör, dra från värmen och rör ner hackad choklad. Rör om försiktigt tills all choklad smält och blivit blank. Rör ner likören, ställ att kallna till spritskonsistens. Tips! Häll den avsvalnade chokladmassan i en spritspåse, helst av plast och låt stelna i den. Spritsa små toppar på undersidan av kakorna eller bred på krämen toppigt. Ställ kallt.

3. Smält den mörka chokladen enligt  anvisning på förpackning. Tillsätt kokosfettet, rör om till slät choklad. Doppa de kalla kakorna så att fyllningen täcks, låt rinna av på bakplåtspapper.

Läs också: Glutenfria mandeltoppar

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(47)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…