Annons
Annons


Sveriges godaste muffins!


Recept på glutenfria muffins

Glutenfria kladdkaksmuffins

Tack alla bakglada som deltagit i vår muffinstävling. Ni har skickat in fantastiskt goda och spännande förslag, och vi har smakat den ena läckerbiten efter den andra. Faktiskt så många att vi inte kunde utse bara fem vinnare som det var tänkt, utan dessutom ett sjätte bonuspris.
I Allas nummer 10 publicerade vi alla vinnarrecepten. Här bjuder vi på ett ett smakprov inskickat av Marie Sparréus i Stockholm. Baka, smaka och bjud!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Glutenfria kladdkakemuffins
12–14 st
Tid: ca 25 min

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk mörk sirap
1/2 dl neutral olja
100 g mjölkchoklad med polkasmak (kolla gluteninnehåll!)
3 dl glutenfritt mjöl (här användes Lailas mjölmix, blå)
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Till servering:
vaniljglass (Obs! Glutenfri)

Chokladsås:
1 dl socker
1 dl siktad kakao
1 dl vatten

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt sirap och olja samt hackad choklad.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke , sikta ner i smeten och rör om försiktigt. Placera pappersformar i en muffinsplåt eller använd stadiga muffinsformar. Fyll med smet till 2/3. Grädda i 175°, 12–15 min. Passa tiden, de ska få krispig yta men vara kladdiga inuti. Låt svalna.
3.  Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp försiktigt under omrörning. Låt svalna.
4. Servera muffins med en glasskula vanilj och chokladsås. Hallon är också gott till.

Tips!
 Mjölkfria muffins: Byt till mjölkfritt margarin och i stället för polkamjölkchokladen så ta krossade polkagrisar och hackad mörk choklad. Servera med tofuglass.


Namn: Marie Sparréus.
Ålder: 30 år.
Bor: Stockholm.
Jobb:  Affärsutvecklare på advokatbyrå.
Hur kom du på receptet?
– Till min sons ettårskalas skulle vi ha några gäster som inte tål gluten, och jag ville bjuda på något som alla kunde äta. Då började jag att experimentera och kom på dessa. Alla tyckte att de var goda – även de som inte var allergiska.
Vad är viktigt att tänka på när man bakar dem?
– Jag sätter in bunken med smet i kylen en stund före gräddningen. Och så använder jag en muffinsplåt med vanliga pappersformar i botten.
Vilken bagartyp är du?
– Improvisatören. Jag har inte bakat speciellt mycket i mitt liv, men började hitta på egna recept när jag blev mammaledig. Det har gått bra! Nu ska jag försöka börja baka bröd också.

Foto: Olof Abrahamsson, privat

 


(6)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • A.T

    Du har ju tagit receptet rakt av från Leila Lindholm, det enda som är utbytt är chokladen och mjölet ju.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…