Annons
Annons


Fyllda mandeltoppar

Dubbelt så gott! Läcker chokladfyllning mellan ljuvliga mandeltoppar. Gott som godis!


glutenfria mandeltoppar

ca 30 dubbla
Tid: ca 1 tim

 100 g mandelmjöl
3 dl florsocker
3 äggvitor (90 g)

Fyllning:
3/4 dl vispgrädde
1 msk honung
150 g mörk choklad

 1. Blanda mandelmjöl och florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och torr skål. Vänd ner mandel/sockerblandningen, blanda med stora tag tills du får en jämn smet. Häll smeten i spritspåse, spritsa ut jämnstora rundlar, ca 2 cm i diam på bakpapperstäckt plåt.

Annons

2. Låt dem stå och torka till lite i ca 30 min. Grädda dem i 150° i ca 15 min.

3. Hetta upp grädde och honung, dra från värmen och rör ner hackad choklad, rör om tills allt har löst sig. Ställ i kylen tills fyllningen har fått spritskonsistens.

4. Spritsa på undersidan på hälften av kakorna, lägg ihop med andra hälften till dubbla kakor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(30)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…