Annons
Annons


Maränger med jordgubbssmak

Härligt frasiga maränger som får extra stuns av strössel. Perfekt när du vill undvika gluten och laktos.


glutenfria-maranger-700x466

Rosa maränger

20 st
Tid: 1 1/2–2 tim

3 äggvitor
2 dl socker
2–3 msk röd sylt, t ex jordgubb utan bitar
strössel med jordgubbssmak (se på förp att det är glutenfritt)

1. Sätt en skål som täcker över sjudande vattenbad. Vispa samman äggvitor och socker, helst med elvisp, till ett kraftigt blankt skum.

Annons

2. Ta upp skålen och vänd snabbt ner sylten. Spritsa eller klicka toppar på bakpappersklädd plåt, strö över strössel. Sätt in dem i 125° i ca 40 min. Stäng av ugnen och låt torka ytterligare på eftervärmen.

Av Marianne Liljengberg
Foto: Pontus Ferneman


(54)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…