Annons
Annons


Pannkaksmums på två sätt – glutenfritt

Bjud på två sorters härliga fyllda glutenfria pannkakor. Lättfixat med bovete med krämig ost och skinka. Till dessert – enkel bananvariant med vaniljdoftande jordgubbar.


Glutenfria pannkakor med smarriga fyllningar.

Bananpannkakor

4 port
20 min
300 kcal/portion

2 bananer
4 ägg
1 nypa vaniljpulver
1 msk smör

Fyllning:
150 g philadelphiaost
1 nypa vaniljpulver
250 g färska hackade jordgubbar
1 msk finhackad mynta

Annons

Garnering:
jordgubbar
några kvistar mynta


1. Mosa bananerna med gaffel i en bunke. Blanda ner ägg och vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.

2. Grädda små pannkakor i smör på låg värme på båda sidorna. Låt svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Blanda philadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.

4. Blanda jordgubbarna med myntan och lägg det på osten. Rulla ihop och servera med jordgubbar och myntakvistar.

Bovetepannkakor med skinka

4 port
25 min
341 kcal/portion

1 1/2 dl bovetemjöl
1 nypa salt
1 1/2 dl havremjölk
2 ägg
1 msk smör

Fyllning:
150 g philadelphiaost
1/2 msk finriven pepparrot
salt, svartpeppar
120 g lufttorkad skinka
30 g rucola

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av 
havremjölken och vispa i äggen. Häll i resten av havremjölken och vispa ihop.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek små pannkakor.

3. Blanda osten med finriven pepparrot, salt och peppar. Bred ut det på pannkakorna. Lägg på skinka och rucola. Rulla ihop och dela på hälften.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Bjud på glutenfri tårta med lime och choklad

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!


(3)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…