Annons
Annons


Glutenfritt! Kycklingpaj med bacon

Kyckling och bacon är en riktig hit i paj. Baka den här läckra glutenfria varianten och servera med krämig vitlökssås!


Mums till helgen!

Mums till helgen!

 

Kycklingpaj med bacon

6 port
Tid: 1 tim och 30 min

Pajdeg:
3 1/2 dl fint mjölmix, 210 g
2 krm salt
150 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
100 g bacon
1 skivad paprika
65 g färsk bladspenat
2 stekta kycklingfiléer
5 ägg
2 dl grädde
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
100 g riven ost

Annons

Sås:
2 dl lätt-crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika

1. Mixa pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 26 cm i diam, med degen. Ställ kallt i 20 min.
2. Picka botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader, ca 10 min.
3. Strimla baconet och fräs det. Blanda ner paprikan och låt den bli lite mjuk. Rör ner spenaten.
4. Skär kycklingköttet i småbitar. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar.
5. Lägg riven ost i botten på pajskalet. Strö över kycklingköttet och lägg bacon och grönsakerna ovanpå. Är det vätska i stekpannan ska det inte tas med. Häll över äggblandningen.
6. Grädda pajen ca 45 min. Blanda såsen. Servera pajen med såsen och en sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Lyxig paj med lax och kräftor

Kycklingpaj med curry

 

LÄS OCKSÅ


(461)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…