Annons
Annons


Baka kondisgott till påsk!


Härligt knapersega kakor med både nötter och havregryn. Se upp så att de inte tar slut innan påsk!

Härligt knapersega kakor med både nötter och havregryn. Se upp så att de inte tar slut före påsk!

25–30 st
Tid: ca 35 min

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
125 g mjukt smör
1/2 dl florsocker

Fyllning:
2 ägg
2 dl farinsocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hackade hasselnötter

Annons

Garnering:
50 g mörk choklad

1. Rör ihop degen. Tryck ut  den till 25×25 cm. Grädda i 175°, 15 min. Låt svalna något.
2. Vispa äggen och blanda i resterande ingredienser.
3. Bred smeten över bottnen. Grädda i 180°, 10–12 min tills fyllningen stelnat.
4. Garnera med smält choklad. Låt svalna och skär i rutor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

 


(1)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…