Annons
Annons


Godsakerna som håller dig frisk!

Med hjälp av några vanliga godsaker får din kropp ett lyft!


Nyttiga bär och frukter

Tänk att något som är så gott kan vara så nyttigt!

Resveratrol är en antioxidant som rapporterats ha bra hälsoeffekter, bland annat som antiinflammatoriska, virushämmande och till och med antiåldrande. Här är fyra fyra förslag på vad du kan äta för att ge din kropp en dos av dess hälsoeffekter!

Annons

Blåbär
De små söta blå bären är rika på resveratrol . Och dessutom får du även i dig andra bra antioxidanter när du äter dem . Dessutom innehåller de också bra fibrer, C-vitamin, K-vitamin och mangan.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Fler nyttiga bär!

Jordnötssmör
Det läckra smörgåspålägget innehåller massor av resveratrol och har många användningsområden – både i den söta och den salta matlagningen. Förutom antioxidanten får du också i dig vitamin B3 och mangan från jordnötssmör. På internet kan du få många tips om hur amerikaner och thailändare använder jordnötssmöret i matlagningen.

Röda druvor
En av de bästa källorna av resveratrol är faktiskt den röda druvan. Den behöver inte jäsas (som vid vintillverkning) för att ge bra effekt. Antioxidanten finns i skalet tillsammans med nyttigheter som mangan, kalium, K-vitamin, C-vitamin och vitamin B1.

Mörk choklad
Den goda nyheten är att man med gott samvete även kan njuta av en bit mörk choklad eller två om man vill ha ett extra tillskott av resveratrol. Andra positiva effekter av chokladen är ett tillskott av järn, koppar och mangan samt flera andra bra antioxidanter.

Läs också: Därför ska du äta MER choklad

LÄS OCKSÅ


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…