Annons
Annons


Så gör du egen bodyscrub!

Att skrubba kroppen är nyttigt. Men istället för att köpa dyra färdiga hudprodukter kan du använda dig en hemmagjord bodyscrub.


Socker, salt, farinsocker eller kaffesump kanske inte låter som de självklarast saker att gnugga på kroppen. Men det kan faktiskt betyda mycket för både din plånbok och din hälsa att göra din egen bodyscrub med just dessa vardagsingredienser.

Annons

Naturlig avstötning
När du skrubbar huden, hjälper du hudens naturliga avstötningsprocess. Det här är något som skönhetsindustrin tagit fasta på och säljer bodyscrub-produkter i massor. Men det är både enkelt och billigare att göra en egen bodyscrub.

Gilla Allas.se på Facebook

Så här gör du
Du kan använda socker, havssalt, salt, brunt socker eller till och med kaffesump. Kom bara ihåg att om du använder salt, kan det svida om du har små sår på kroppen. Använd en olja så att ”skrubbet” lättare glider över huden. Du kan använda oliv, mandel eller rapsolja. Mandeloljan är bra om du vill slippa en alltför stark doft på kroppen. Blandningsförhållandet är 2 till 4, dvs två matskedar olja till fyra matskedar farinsocker, salt, kaffesump eller vad du väljer att göra din scrub på. Får du något över är det bara att ställa in i kylskåpet där det håller sig en vecka.

Skrubba två gånger i veckan
Hur ofta du använder det beror på hur torr din hud är. Har du till exempel psoriasis, så ska du göra det lite oftare, annars räcker det oftast med ett par gånger i veckan.

Med hemmagjord scrub slipper du dessutom dåliga biprodukter mot huden som färgämnen, konserveringsmedel och parfymer som det ofta finns gott om i köpt bodyscrub.

Läs också:

Så blir du av med torra armbågar
10 tips som håller huden slät och fin!


(78)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…